הקולנוע ואני
הכול התחיל יום אחד בסוף האלף הקודם. פסעתי בשבילים הרחבים של אוניברסיטת ת"א במטרה ברורה להירשם ללימודי תואר שני במנהל עסקים, כהמשך ישיר לתואר הראשון שסיימתי כשנה קודם לכן. אבל כמו בכל תסריט טוב, אחרי פתיחה קצרה מגיע "המאורע המחולל" שמשנה את חייהם של הגיבורים ומוציא את הסיפור לדרכו. במקרה שלי זה קרה בבניין מקסיקו באוניברסיטת ת"א. נכנסתי מתוך סקרנות לפקולטה לאומנות וברגע שפגשתי את החוג לקולנוע הכול התחבר לי מחדש. נטשתי את לימודי מנהל עסקים ובאופן אינסטינקטיבי (ובגיל לא צעיר) נרשמתי ללימודי קולנוע. כמעט מיד ידעתי שמצאתי את היעוד שלי בחיים.
מאז חלפו מעל 20 שנים, סיימתי תואר ראשון וגם תואר שני והתחושה האינסטינקטיבית של פעם הפכה לוודאות שממלאת אותי בשמחה ובאושר מידי יום, אכן, מצאתי את היעוד שלי בחיים. גם תחום שאני מאוד אוהב וגם פרנסה, שילוב מושלם. בתחילת הדרך, עסקתי לא מעט בבימוי של קולנוע תיעודי וגם קצת בסרטי תדמית. אבל עמוק בלב ידעתי שהתשוקה הגדולה שלי ללמד תשתלט בסופו של דבר ותוביל אותי לעולם ההרצאות.
היתרון הגדול של קולנוע הוא המגוון האין סופי של התכנים, אשר באים לידי ביטוי בסרטים השונים. כתוצאה מכך, אני מצליח לשלב בעולם הקולנוע שלי כמעט את כל אהבותיי הנוספות: היסטוריה, ספרות, מוזיקה, פילוסופיה, כלכלה, ספורט, הומור ונשים כמובן... הקולנוע נוגע בכל אחד מאלה ועוד הרבה יותר ומאפשר לי לחבר בהרצאות שלי את כל תחומי העניין שלי לאוקיינוס הסרטים האין סופי שכולנו אוהבים.
נכון לימים אלה יצרתי כבר למעלה מ 50 הרצאות, כל הרצאה דורשת ממני שבועות רבים של תחקיר מעמיק הכולל צפייה בהרבה סרטים וקריאה של חומר עיוני רב. שלב המחקר המקדים ובניית ההרצאות קשה ומתסכל לפעמים. לדוגמה, הצורך לבחור מתוך סרטים שאני מאוד אוהב מספר קטעים נבחרים ולוותר על הרבה קטעים אחרים שאני אוהב לא פחות. אך למרות "הקשיים" הכול נעשה באהבה גדולה במטרה להפוך כל הרצאה והרצאה ליחידת תוכן מבדרת ומעשירה כאחת.
זיו אלכסנדרוני
על הקולנוע
לידתו של הקולנוע בשלהי המאה ה-19, מסמלת שתי מהפכות גדולות בתולדות המין האנושי. המהפכה הראשונה, קשורה לעולם התרבות והבידור. מרגע לידתו הפך הקולנוע לסנסציה עולמית. מיליונים רבים של אנשים בכל קצוות תבל התמסרו לקסם של "התמונות הזזות", האפשרות לשכפל כל סרט אין סוף פעמים ולהפיץ אותו בכל רחבי הגלובוס הופך את הקולנוע לבידור זמין וזול ומאפשר בפעם הראשונה למיליוני אנשים מכל שכבות האוכלוסייה ליהנות באופן קבוע מבידור נפלא ושווה לכל נפש.
מעמדו של הקולנוע כ"מלך הבידור" של המאה העשרים הופכת במהרה לתעשייה אשר מגלגלת סכומי כסף אדירים, אלא שההישגיים הללו הם רק חלק מהמהפכה שמביא איתו הקולנוע. הופעתה של מצלמת הקולנוע מסמלת את המעבר של המין האנושי לציוויליזציה "אודיו ויזואלית". בפעם הראשונה בתולדות האנושות, ההיסטוריה מתועדת ונרשמת בעזרת תמונות צלילים והשילוב ביניהם.
השילוב הנפלא של הקולנוע בין בידור פופולרי סוחף לבין היותו עדות היסטורית ולא פחות מכך עדות להלכי הרוח של היוצרים השונים ולתקופה שבה נוצרו הסרטים, הינו שילוב ייחודי אשר מאפשר גישה ויזואלית אל זרם התודעה הקולקטיבי של המין האנושי בשתי המאות האחרונות.