קטלוג הרצאות
קטלוג ההרצאות שלפניכם כולל מעל 50 הרצאות אותן בניתי במשך שנים רבות, אני ממשיך לעדכן את ההרצאות כל הזמן וגם יוצר הרצאות חדשות אשר מתווספות לקטלוג מידי פעם. אתם מוזמנים למיין את מגוון ההרצאות בעזרת מנגנון החיפוש ולבחור את ההרצאה שמעניינת אתכם.
אל פצ'ינו, נולד למשפחה מפורקת ממוצא איטלקי באחת משכונות העוני של הברונקס. פשע, אלכוהול וסמים, לא היו זרים לפצ'ינו הצעיר ואת כל ניסיון החיים הזה, ביחד עם כריזמה ועוצמה יוצאת דופן הוא מביא אל דמותו של מייקל קורלאונה, גיבור הסרט "הסנדק" שבנה למעשה את הקרירה שלו.
אל פצ'ינו - הפשע (לפעמים) משתלם
כיצד הפך במאי של סרטי מתח לבמאי המוערך והמצוטט ביותר בתולדות הקולנוע? מדוע נכלא היצ'קוק בבית המעצר בגיל 5? כיצד יוצרים מתח? האם ניתן לצלם סרט שלם בשוט אחד? מהו המק'גאפין? ולמה כדאי לנעול את הדלת כאשר נכנסים לאמבטיה? כל התשובות בהרצאה על האיש שידע יותר מכולם על קולנוע ועל צופי קולנוע.
אלפרד היצ'קוק - צדה האפל של הגאונות
רונית אלקבץ ז"ל ("שחור", "אור", "שבעה", "ביקור התזמורת", "גט") , הייתה ללא ספק השחקנית והיוצרת המרתקת ביותר של הקולנוע הישראלי בשני העשורים האחרונים. הייתה בה עוצמה פנימית יוצאת דופן, אשר באה לידי ביטוי דווקא, כאשר גילמה דמויות של נשים מנוצלות ומוחלשות.
רונית אלקבץ
וודי אלן, נולד בניו יורק ב 1.12.1935, מאז סוף שנות השישים הוא יוצר באדיקות מדהימה סרט חדש בכל שנה כאילו חייו תלויים בכך. למרות העיסוק האובססיבי שלו, במשמעות החיים ובמוות עצמו, הסרטים שלו, מלאים בדיאלוגים מבריקים ובהומור מושחז להפליא ולא נשכח כמובן שוודי אלן נחשב ובצדק לבמאי היהודי ביותר בקולנוע.
וודי אלן - ליצור כדי לחיות
אומנם החל את דרכו כאקדוחן קשוח ומחוספס ("הטוב הרע והמכוער", "הארי המזוהם") אך במהלך 40 השנים האחרונות איסטווד ,ממשיך להתכתב עם דמותו המיתולוגית תוך חשבון נפש נוקב והפך לאחד הבמאים החשובים והרגישים ביותר שפועלים כיום. ("בלתי נסלח", "הגשרים של מחוז מדיסון", "מליון דולר בייבי", "גרנד טורינו").
קלינט איסטווד - הארי המזוהם לומד לבכות
קוונטין טרנטינו ("כלבי אשמורת", "ספרות זולה", להרוג את ביל) מעולם לא למד קולנוע. את כל השכלתו הקולנועית רכש בחנות וידאו (היה פעם דבר כזה) שבה עבד. הסרטים שלו הם אוסף אין סופי ומרהיב של ציטוטים ומחוות מהסרטים שהוא ראה בחנות. מה שלא מנע מימנו להיות היוצר החשוב והמשפיע ביותר על הקולנוע בסוף האלף הקודם.
קוונטין טרנטינו - קולנוע על קולנוע
הרב אורי זוהר, נחשב ע"י רבים כגדול הבימאים שצמח כאן. קריירת הבימוי העשירה והמוערכת שלו מתאפיינת בתפניות חדות מבידור פופולארי ("מציצים", "לול", "השכונה שלנו") ועד אומנות גבוהה וביקורתית ("חור בלבנה", "שלושה ימים וילד", "כל ממזר מלך"), אך בכל עשייתו ניתן למצוא את מקורות השבר, אשר הביאו אותו לבחור בדרך אחרת.
אורי זוהר - גבר הולך לאיבוד
רצח הנשיא ג'ון קנדי ב 22.11.1963 בדאלאס טקסס. מסמן את אחת הטראומות הגדולות ביותר של האומה האמריקאית מאז היווסדה. הקולנוע, לא נשאר אדיש לאירוע הטראומתי ובמהלך השנים ניסו לא מעט סרטים לענות על השאלה: מי רצח את קנדי?
נשחזר את האירוע בעזרת סרטים תיעודיים, ונתמקד בסרטו הפרובוקטיבי של אוליבר סטון "J.F.K תיק פתוח" .
רצח קנדי
החל מאברהם אבינו בדרך לארץ ישראל ,דרך עם ישראל במדבר ועד לאודיסאה של הומרוס, המסע הוא מרכיב הכרחי בגיבוש זהות אישית, דתית, ולאומית. בדומה למסעות מכוננים, כגון אלה, גם הקולנוע מציב את המסע כמטפורה ייחודית, לחיפוש אחר זהות, לתיקון אישי, ולביקורת חברתית.
סרטי מסע
דרמה, יצרים, אלימות, גיבורים, מנצחים ומפסידים. מגרשי הספורט השונים מספקים לקולנוע סיפורים נפלאים וגיבורים גדולים מהחיים. אבל יותר מכול מלמדים אותנו הסרטים הללו מהי הדרך לנצח ולהצליח "במשחק החיים".
המנצח לוקח הכל - סרטי ספורט
"האיום האקולוגי" הפך לנושא מרכזי בשיח הציבורי החל מתחילת שנות התשעים של המאה הקודמת. כיצד משתקף המשבר האקולוגי בקולנוע של העשורים האחרונים ובמה יכול הקולנוע לתרום לדיון הציבורי בנושא?
אקולוגיה וסביבה בראי הקולנוע
הקולנוע הצרפתי, מתייחס למערכת החינוך כמיקרוקוסמוס של החברה. הדרמה, שמתרחשת מידי יום בין כותלי בית הספר מתורגמת, פעם אחר פעם לאלגוריה על מצב החברה הצרפתית וכסוג של מעבדת ניסויים לפתרון בעיות חברתיות. במהלך ההרצאה, נסקור את מערכת החינוך בצרפת החל משנות השלושים של המאה שעברה ועד ימינו ונראה, כיצד גם שם "המורה" עומד בעין הסערה ואמור לפתור (לבדו) את כול התחלואים של החברה.
האם הוא יצליח? מה שבטוח שהסוף יהיה ממש מרגש.
חינוך צרפתי
אהבת חד מינית, הפכה בעשורים האחרונים לנושא קולנועי חם (כולל בקולנוע בישראלי). מתי התחיל העיסוק בנושא הזה? כיצד השפיעה מגפת האיידס על הקהילה והקולנוע? מה חלקם של יוצרים מבני הקהילה בשינוי התודעה בנושא? ומהו קולנוע קווירי חדש?
קולנוע קווירי- הקהילה הלהט"בית בראי הקולנוע
מדינה עדין אין להם אבל קולנוע דווקא יש!
רצה הגורל ולעם הפלסטיני נולדו מספר יוצרי קולנוע מרתקים בראשותם של:
איליה סולימן הגדול, האני אבו אסעד (מועמד לאוסקר השנה), מישל חלייפי ואחרים. היוצרים הללו, מטפלים ב"בעיה הפלסטינית" בכנות, בעוצמה ובהומור יוצא מהכלל ומאפשרים לנו התבוננות מעמיקה ויוצאת דופן בשיח הפנים פלסטיני.
קולנוע פלסטיני
אריק איינשטיין ז"ל והרב אורי זוהר ("לול", "מציצים", "עיניים גדולות") הם שניים מהסמלים הגדולים ביותר של עולם הבידור והתרבות הישראלי. הרצאה המבוססת על נוסטלגיה רוויה מוזיקה הומור וקולנוע. נסקור, את העשייה הקולנועית והטלוויזיונית שלהם ונראה שמתחת למעטה ההומור והחיים הפרועים הסתתרו נפשות טועות שחיפשו משמעות.
אני ואתה נשנה את העולם - אורי זוהר ואריק איינשטיין
ההיסטוריה של גרמניה כפי שבאה לידי ביטוי בקולנוע שצולם בעיר הבירה ברלין.
החל מסוף רפובליקת ויימאר, דרך עליית הנאצים לשלטון, סוף מלחמת העולם השנייה, חלוקת העיר בין המעצמות הגדולות, ועד נפילת החומה והאיחוד המרגש של העיר בתחילת שנות התשעים.
ברלין בקולנוע
רגש הנקמה הוא אחד מהרגשות החזקים ביותר שמניעים את המין האנושי, אין סוף ספרים וסרטים עוסקים במסע נקמה של גיבור אשר סבל מעוול נורא וכול שאיפתו היא לנקום באויביו אך האם קיימת דרך אחרת, האם לא כדאי לפעמים לסלוח ולמחול במקום לבקש נקם...
נקמה או סליחה
בני האדם, "סובלים" ממערכת יחסים דואלית עם סקס ומיניות. מצד אחד מדובר בעונג הגדול ביותר המוכר לאדם ולכן יש סביבו סקרנות גדולה, מצד שני העיסוק בסקס ומיניות נחשב בחברות רבות לטאבו שיש סביבו המון איסורים מגבלות ועונשים, כיצד התמודד הקולנוע עם התשוקה לראות את הדבר האסור? ומתי הוא השתחרר מכבלי הצנזורה?
סקס ומיניות - בעולם משתנה
החל מאמצע שנות החמישים ירשה הטלוויזיה את מקומו של הקולנוע בתפקיד המדיום הבידורי המוביל של החברה האנושית. "מדורת השבט" הטלוויזיונית יצרה מהפכה עצומה בתרבות האנושית והפכה אותנו ל"כפר גלובלי" אחד קטן. אבל המהפכה הזו הייתה מלווה בהרבה שערוריות ומשברים.
מסך קטן בתוך מסך גדול - הטלויזיה בקולנוע
ירושלים והכותל המערבי היו במשך דורות רבים הסמל הגדול לחיבור ההיסטורי של עם היהודי לארץ ישראל.
אלפי שנים של געגועים וכיסופים הגיעו לקיצם עם איחוד העיר ביוני 1967. כיצד מתמודד הקולנוע הישראלי עם מעמדה הייחודי של עיר הקודש?
מתי ולמה הפכה ירושלים לבירת הסרטים של ישראל?
בין קודש לחול – ירושלים בראי הקולנוע הישראלי
תחילת המאה העשרים מביאה עמה את אחת האידאות החשובות בתולדות האדם. הפמיניזם בצורותיו השונות ביקש לחסל את השלטון הגברי הפטריארכלי ולבסס את מעמדן של הנשים כשוות זכויות לגברים. האם הן הצליחו?
פמיניזם – המהפכה שהצליחה
הקולנוע הישראלי, בדומה לתנועה הציונית כולה, בחר להתעלם מעולם האמונה והדת. באורח פלא דווקא בתחילת האלף הנוכחי חל שינוי משמעותי ועולם האמונה והדת היהודית חזר בתנופה לקולנוע הישראלי.
קולנוע עם כיפה: דת ואמונה בקולנוע הישראלי
מרלין דיטריך, ריטה היוורת', ברברה סטאנוויק, לנה טרנר, ג'סיקה לאנג ושרון סטון, הן חלק קטן מהכוכבות, אשר בנו את הקרירה שלהן על דמותה הכובשת של הפאם פאטאל (האישה הקטלנית) בקולנוע. מה יש בדמות המניפולטיבית הזו אשר כובש אותנו ואינו מרפה? במהלך ההרצאה נסקור את דמותה של הפאם פאטאל משנות השלושים ועד ימינו אלו.
יפות אך מסוכנות - דמות הפאם פאטאל בקולנוע
נדמה שאין עוד מקום בעולם המבטא את מהותו של המין האנושי במאה ה-20 כמו העיר ניו-יורק בכלל והאי מנהטן בפרט. גם הקולנוע, לא נשאר אדיש לדימוי האורבאני העצמתי הזה. אלפי סרטים וסדרות טלוויזיה שצולמו בעיר הפכו את ה"מנהטניזם" לדימוי המודרניסטי המוכר והמשפיע ביותר בעולם.
מנהטן כמשל
צמד האחים היהודים ג'ואל ואיתן כהן (רציחות פשוטות, הקפיצה הגדולה, ביג לובובסקי, יהודי טוב, ארץ קשוחה) יוצרים מאז תחילת שנות השמונים קולנוע פוסט מודרני, חייכני ומלא הברקות, אך מתחת למעטה ההומור והסאטירה מסתתרת תהייה גדולה על מצבו הלא פתור של המין האנושי.
האחים כהן - מחפשים תשובה
בהתחלה גבר ואישה נפגשים...בסוף גבר ואישה מתחתנים וחיים באושר ועושר עד עצם היום הזה.... האומנם??? מסתבר שבקולנוע הכול אפשרי.
"זה קרה לילה אחד", "חמים וטעים", "הדירה" ,"ארוחת בוקר בטיפני" ,"הרומן שלי עם אנני", "נוטינג היל" ,"כשארי פגש את סאלי" ,"אישה יפה" הם רק חלק קטן מהז'אנר האהוב הזה.
הקומדיה הרומנטית
פרנץ קישהונט (קישון) עלה לישראל במאי 1949, כאשר אין בפיו מילה אחת בעברית. בתוך זמן קצר, הופך לגדול הסטיריקנים הישראלים ולסופר הישראלי המצליח ביותר (במונחי מכירת ספרים). באמצע שנות השישים, הוא מחליט להיכנס לעולם הקולנוע ולהפוך את הטקסטים שלו לסרטים. בסך הכול, יצר קישון חמישה סרטים. ארבעה מתוכם: "סאלח שבתי"( 1964) "ארבינקא" (1967) "תעלת בלאומליך" (1969) ו"השוטר אזולאי" (1971) כלולים בפנתאון של הקולנוע הישראלי וזכו להצלחה עצומה. סרטו החמישי, "השועל בלול בתרנגולות" (1978) היה כישלון חרוץ ובעקבותיו נטש קישון את עולם הקולנוע וקצת לאחר מכן גם את ישראל.
אפרים קישון
"תמיד תהיה לנו פריז" אומר ריק לאילזה, בסוף הבלתי נשכח של הסרט "קזבלנקה". אנחנו ננסה להבין למה הוא מתכוון... מהפכות גדולות, גיבורים בלתי נשכחים, רחובות מופלאים, מגדל אחד, "גל חדש" אחד, "תקופה יפה" אחת (וגם כמה תקופות פחות יפות) וכמובן אהבות גדולות מהחיים.
פריז בראי הקולנוע
דמותו חייו ויצירתו של גדול במאי יפן, אקירה קורסאווה ("רשומון", "יוג'ימבו", "קגמושה", "ראן") יחסי הגומלין בינו לבין התרבות המערבית, אשר אימצה אותו, חיקתה אותו והעניקה לו השראה.
אקירה קורסאווה - גופי במזרח ונפשי בפאתי מערב
"הוא הלך בשדות", "גבעת חלפון אינה עונה", "החיים ע"פ אגפא", "מר באום", "בטיפול", "החיים כשמועה" : אסי דיין, היה שחקן נפלא כותב מוכשר ובמאי ישראלי חשוב אך יותר מכול הוא היה הבן של "אבא אחד עם עין אחת" על חייו, משפחתו ויצירתו הנפלאה בצלו של אביו המיתולוגי.
אסי דיין - החיים בצל המיתוס
הבמאי יהודי החשוב ביותר בהיסטוריה (2001 אודיסאה בחלל, התפוז המכני, הניצוץ), מציב מראה קשה אל מול עיניו של המין האנושי הסורר, אך עושה זאת באסתטיקה נדירה ובעוצמה ויזואלית שטרם נראתה על המסך.
סטנלי קובריק - גורלנו בידנו ולכן סופנו מר
הבמאי הסיני הגדול ז'אנג יימו ("גיבור", "מחול הפגיונות", "הדרך הביתה") החל את דרכו בהתנגשות אידיאולוגית עם המשטר הסיני, אך מהר מאוד המשטר אימץ אותו אל חיכו ואף הפקיד בידיו את טקס הפתיחה לאולימפיאדה בבייג'ין (2008), סרטיו של יימו נעים בין דרמות כפריות מרגשות ("הדרך הביתה", "אפילו לא אחד פחות") לבין אפוסים היסטוריים עצומי מימדים ומרהיבים ביופיים החזותי.
ז'אנג יימו - וההיסטוריה הסינית
השחקן הנערץ זוכה שלושה פרסי אוסקר!! (שיא עבור שחקן גבר) אשר בנה את הקרירה שלו מתפקידים של גברים אקסצנטריים על גבול הטרוף ("קן הקוקייה", "הניצוץ", "באטמן") ידע לאורך הקרירה המופלאה שלו להביא אל המסך גם הרבה רוך ואפילו פגיעות.
ג'ק ניקולסון - חייו ויצירתו של "סופר ג'ק"
הבמאי הצ'כי הגדול מילוש פורמן (אהבותיה של בלונדינית, קן הקוקייה, שיער, אמדאוס) התחיל את הקרירה שלו בימים היפים של פראג בתחילת שנות השישים. הוא נאלץ לברוח לארה"ב בעקבות כניסת הרוסים לצ'כיה בקיץ 1968. אולי בשל כך עסק הקולנוע של פורמן בסוגיות של חרויות הפרט וביכולתו של הפרט להשפיע על החברה שמסביבו.
מילוש פורמן - גורלנו בידינו , אך המחיר יקר
ג'ודי פוסטר קנתה את עולמה כבר בגיל ארבע עשרה עם תפקיד בלתי נשכח של ילדה זונה בסרטו האלמותי של מרטין סקורסיזה "נהג מונית" אבל להבדיל מ "ילדים כוכבים" אחרים פוסטר עשתה את כול הדרך והפכה לשחקנית מוערכות והמרגשת (כולל שני אוסקרים: "הנאשמים" "שתיקת הכבשים") ולמרות זאת יש משהו מאוד בודד בדמותה הקולנועית.
ג'ודי פוסטר - מילדה כוכבת, לכוכבת מסוג אחר
המשבר הפיננסי האדיר של 2008 חשף פעם נוספת את פניו המכוערות של הקפיטליזם האמריקאי, השיטה הכלכלית האמריקאית, אשר הביאה את המדינה האדירה הזו להישגים חסרי תקדים, הפכה בשלושת העשורים האחרונים לשם נרדף, לחזירות, חוסר מוסר ולתאוות בצע בלתי נשלטת. מעל לכול ניצבת כמובן הבורסה האמריקאית לניירות ערך ברחוב החומה בניו יורק.
וול סטריט והקפיטליזים
בחירתו של ברק אובמה לנשיאות ארה"ב ב 2008 היה ללא ספק רגע הניצחון של הקהילה השחורה בארה"ב. העבדים, אשר הגיעו נחטפו מאפריקה בכדי לעבוד בשדות הכותנה של הדרום והיו הסיבה המרכזית לפרוץ מלחמת האזרחים, סבלו במשך 200 שנה מאפליה וקיפוח בלתי נתפסים, כיצד משתקף המאבק שלהם בקולנוע ואיזה שינוי התחולל בעקבות בחירת אובמה?
מעבד לנשיא - הקהילה השחורה בקולנוע האמריקאי
יישובי הפריפריה היו במשך שנים רבות "מחוץ לתחום" עבור הקולנוע הישראלי אשר פעל רובו ככולו באזור תל אביב והמרכז. סרטו של רם לוי "לחם" משנת 1986 היה הראשון אשר הביא את סיפורן של עיירות הפיתוח אל הקהל הישראלי ופתח למעשה את כול הדיון הקולנועי ביחסים המורכבים בין הפריפריה "הנכשלת" למרכז הדומיננטי והחזק.
"סוף העולם שמאלה" - פריפריה ומרכז, בקולנוע הישראלי
משחק המוחות עתיק הימים בין הבלש (שרלוק הולמס, הרקול פוארו) לבין הפושע אשר אחריו הוא רודף, מקבילה במידה רבה לשאיפה האנושית לדעת את האמת ולהבין את העולם בכלים לוגיים ואנליטיים, אלה שהמושגים המוחלטים של אמת ושקר הופכים עם השנים יותר ויותר מעורפלים ובלתי נגישים. נראה כיצד משתנה דמותו של הבלש.
משחק האמת והשקר -דמותו של הבלש בקולנוע
העיר העברית הראשונה והכרך האורבאני היחידי שיש לנו, הציבה תמיד אופוזיציה ממשית ל"נרטיב העל" של התנועה הציונית. אל מול האתוסים הגדולים: ציונות, בניין הארץ, התיישבות, חקלאות וצבא , התנהלו החיים בתל אביב כקרנבל אחד גדול של נהנתנות, הגשמה עצמית וחיים חסרי אידיאולוגיה ודאגות. נעקוב כיצד הקונפליקט הזה בא לידי ביטוי בקולנוע הישראלי בכלל ונתמקד בעבודתם של אפרים קישון ז"ל, אורי זוהר ואסי דיין ז"ל, היוצרים המזוהים ביותר עם העיר.
מדינת תל אביב
במהלך שנות השלושים של המאה הקודמת, נוצרו בארץ ישראל המנדטורית הסרטים הראשונים של הקולנוע הישראלי. סרטים כגון: "צבר", "לחיים חדשים", "זאת היא הארץ", "ויהי בימי", "עבודה", והלהיט הגדול "עודד הנודד".
כל הסרטים, היו פרי עמלם של משוגעים לדבר, חלוצי הקולנוע הישראלי (נתן אקסלרוד, ברוך אגדתי, חיים הלחמי, אלכסנדר פורד ואחרים) אשר בתנאים בלתי אפשריים יצרו קולנוע ציוני מגויס, המציג בפני העולם כולו, את המפעל הציוני המתחדש בארץ ישראל.
ויהי בימי החלוצים - הקולנוע הציוני בימי המנדט
מהו סוד קיסמו של המחזה הטרגי אותו כתב שייקספיר לפני 422 שנים? כיצד הוצג המחזה בהתחלה? מדוע וכיצד הוא רלוונטי לימינו? מה תורמים 88!! העיבודים של המחזה לקולנוע? מי הם "רם ויעל"? ומה היה קורה עם שני האוהבים היו מצליחים בתכניתם?
רומאו ויוליה
ז'אנר המחזמר בקולנוע, החל את דרכו, כסוג של בריחה מהמציאות הקשה של שנות השפל הגדול בארה"ב, בהמשך הדרך הוא הפך לאחת מצורות הביטוי המעניינות והמורכבות בתולדות הקולנוע. בשתי ההרצאות אשר יוקדשו לז'אנר הנהדר הזה נסקור את תולדות סרטי המחזמר והכוכבים הגדולים שצמחו ממנו.
קיצור תולדות המחזמר
קליאופטרה, ז'אן דארק, המלכה אליזבת, הנסיכה דיאנה, פרידה קאלו, אמיליה ארהארט, מרלין מונרו, אירין ברוקוביץ, הן רק חלק מהנשים הגדולות עליהן נעשו סרטים ביוגרפים. כיצד מוצגות הנשים הללו בקולנוע? האם יש ביניהן דברים משותפים? וכיצד מוצגים הגברים שלידן?
ביוגרפיות של נשים גדולות
המלחמה, הספר, הסופרת, המפיק, הליהוק, הכוכבת (והכוכב) האוסקרים והמורשת, שהפכו את "חלף עם הרוח" לסרט הגדול והמצליח ביותר בהיסטוריה.
חלף עם הרוח
הסוציאליזם היה נשמת אפה של התנועה הציונית והקיבוצים היו חוד החנית של החלום הציוני סוציאליסטי.
הקולנוע, של ראשית המדינה ("הם היו עשרה", "חבורה שכזאת", "הוא הלך בשדות") האדיר את הקיבוצים שנחשבו לבחירה הערכית הנכונה. אך לצערנו, הניסוי המפואר הזה התנפץ אל מול אופיו האינדיבידואליסטי של האדם וחשבון הנפש לא אחר לבוא.
הקיבוץ – החלום הסוציאליסטי ושיברו
הבמאי היהודי פולני הגאון רומן פולנסקי ידוע בסרטיו המופלאים וטורדי השלווה: "תינוקה של רוזמרי", "הדייר", "צ'ינטאון", "טס", "הפסנתרן" וכו'... אך המסתורין והדרמה בסרטים שלו הם כאין וכאפס לעומת חייו הסוערים שהחלו בתור ילד קטן בגטו קראקוב.
רומן פולנסקי – המציאות עולה על כל דמיון
כיצד הפכה נורמה ג'יין נערה מבית הרוס בלוס אנג'לס ל "מרלין מונרו" סמל הסקס הגדול ביותר בהיסטוריה ולאייקון של תרבות הפופ?
והאם יתכן שמתחת לבלונד פלטינה ולחיוך המפתה, הסתתרה בחורה מוכשרת ששיחקה בעשרות סרטים ולא זכתה להערכה שהגיעה לה.
גברים מעדיפים בלונדיניות...
ואת מרלין מונרו יותר מכולן
מסע קולנועי מרתק ("תוף הפח", "נישואיה של מריה בראון", "ילדה רעה") אל התודעה הגרמנית הפגועה שלאחר מלחמת העולם השנייה. האם נערך חשבון נפש לאומי עם זוועות המלחמה? האם הקולנוע הגרמני הפך לחלק ממערך ההכחשה הלאומי בשנות השבעים והשמונים של המאה שעברה?
גרמניה מתבוננת בעברה
זכייתם של הסרטים האירנים: "פרידה" (2011) והסוכן (2016) בפרס האוסקר לסרט הזר, מהווה חוליה נוספת בשרשרת של סרטים נפלאים, אשר נעשו באיראן האסלאמית ב20 השנים האחרונות. כיצד מתמודד הקולנוע האיראני עם הצנזורה והמגבלות שמטיל עליו השלטון האסלאמי? כיצד מתייחס הקולנוע האיראני למעמד האישה? כיצד מתייחסים באיראן לתרבות המערבית? מה פרוש השם איראן? ומדוע איראן היא "שיעית" בעוד שכול העולם המוסלמי הוא דווקא "סוני"?
קולנוע איראני
50 שנה ו 24 סרטים הופכים את ג'יימס בונד לסדרת הסרטים הארוכה בהיסטוריה. בונד, אשר החל את דרכו כדמות ספרותית, פרי יצירתו של הסופר האנגלי איאן פלמינג, מצא את עצמו חיש מהר על המסך הגדול והפך להיות גיבור קולנועי כול יכול. כוכבים באו (שון קונרי, רוג'ר מור, פירס ברונסון, דניאל קריג) והלכו, אבל בונד תמיד נמצא במקום ובזמן הנכון, בכדי להציל את האנושות מידיו של הנבל התורן. במהלך ההרצאה נראה כמובן הרבה "בונד אקשן" אבל נבחן באופן מיוחד את מערכת היחסים המאוד טעונה שלו עם בנות המין היפה, ומה זה אומר עלינו.
בונד - ג'ימס בונד
מבוא מרתק ומצחיק לתולדות הקולנוע הישראלי החל משנות השישים ועד ימינו, דרך סיפורי האהבה של "הצבר" המיתולוגי. החל מ "אקסודוס" יחד עם אורי גיבור הספר והסרט "הוא הלך בשדות", דרך סרטי הבורקס של שנות השבעים ועד "חתונה מאוחרת" סרטו המשובח של דובר קוסאשווילי . תוך כדי כך נחשוף את הזרמים האידיאולוגיים אשר השפיעו על החברה הישראלית לאורך השנים.
אהבה בימי בורקס - על אהבה ואידיאולוגיה בקולנוע הישראלי
סרט תיעודי (60 דקות), אותו ביימתי וצלמתי בזמן ההתנתקות מרצועת עזה (אוגוסט 2005), הסרט מלווה שלוש דמויות מרגשות, אשר התגוררו בגוש קטיף עד לפינוי. המפגש בנוי מצפייה בסרט ודיון אחרי ההקרנה יחד עם עדכונים על תהליך השיקום של הדמויות המרכזיות בסרט.
והנה רוח גדולה באה - מסע תיעודי אישי בימי ההתנתקות מרצועת עזה
סיפור חייו ויצירתו של גדול הבמאים הספרדיים בדור האחרון: פדרו אלמודובר. במהלך ההרצאה נסקור את אישיותו הצבעונית של אלמודובר נעקוב אחר המוטיבים החוזרים ביצירתו המשכרת ונתמקד בכוחה הבלתי מוגבל של האהבה והתשוקה בסרטיו.